YOUR HOME OUR RESPONSIBILITY

PRIVACY POLICY

PRIVACY POLICY

Transpacc Property Management values your privacy and strives to protect your personal data in compliance with the laws in Malaysia. If there is any conflict between the English and Bahasa Malaysia versions of this Notice, the English version will prevail.

We will only collect and use your personal data in accordance with such laws (including the Personal Data Protection Act 2010) and regulations bound by us and your personal information in our database will be safeguarded and will not be shared without your consent.

Collection and Processing of Personal Data
We hereby inform you that we have or will collect, record, hold, store, use, disclose, and/or process (collectively referred to as “Process”) one, or all of the following categories and/or types of personal information about you:

  • Master data: name, gender, date of birth, citizenship, marital status, nationality, race, ethnic origin, identification card/passport details, qualifications, occupation, photographs or other images, and voice recordings;
  • Contact details: home address, home phone number and mobile number, email address, work address, work number;
  • Any such information as we deem necessary or appropriate from time to time in connection with your commercial relationship with us (collectively known as “Personal Data”).

To the extent that you wilfully and voluntarily disclose to us any personal information whether or not coming within the definition of Personal Data above, of any individual, we shall assume, without independent verification, that you have obtained such individual’s consent for the disclosure as well as the Processing of the same in accordance with the terms of this policy.

Sources of Information
Your Personal Data has and/or will be obtained from the following sources, where applicable, or such other sources which we may see fit from time to time:

  • Information provided or submitted by you through, among others, as applicable in the registration forms (including but not limited to via email, facsimile, manual submission, online), sales form, webpage and etc;
  • Publicly available or publicly accessible information;
  • Such other written or verbal communications or documents delivered to us prior to and during the course of our contractual or pre-contractual dealing with you;
  • Through your verbal and/or written communications with us and/or our authorised agents.

As the accuracy of your Personal Data depends largely on the information you provide to us, kindly inform us soonest possible if there are any errors in your Personal Data or if there have been any changes to your Personal Data.

How We Use Your Personal Data
We may use your Personal Data for one or more of the following purposes:

  • To establish your identity and background;
  • To better manage our business and your relationship with us;
  • To respond to your enquiries and complaints and to generally resolve disputes;
  • To update, consolidate and improve the accuracy of our records;
  • To deliver notices, services or products to you;
  • To send you invitations and promotional materials;
  • For research, benchmarking, and statistical analysis purposes; and/or
  • For any other purpose that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities (collectively known as "Purposes").

Security and Retention of Your Personal Data
Information is our asset and therefore we place great importance on ensuring the security of your personal data. We regularly review and implement up-to-date technical and organisational security measures when processing your personal data. Our employees are trained to handle the personal data securely and with utmost respect, failing which they may be subject to disciplinary action.

We may retain the Personal Data and that of other individuals that you provide to us for a reasonable period in accordance with commercial requirements and at all times subject to prevailing legal requirements.

Disclosure
Personal Data provided to us will, generally, be kept confidential but you hereby consent and authorise us to provide and/or disclose your personal data to the following categories or parties:

  • Companies and/or organisations within Transpacc;
  • Companies and/or organisations that act as our agents and/or professional advisers;
  • Your advisors (including but not limited to accountants, auditors, lawyers, financial advisors or other professional advisors) where authorised by you;
  • The police or any public officer conducting an investigation in connection with any offence including suspected offences;
  • Any person to whom we are compelled or required to do so under law or in response to a legitimate instruction from a competent or government agency;
  • Pursuant to an order of a court of competent jurisdiction; and/or
  • Our appointed service providers in relation of our loyalty programs, for the purpose of delivery of gift redemption and services.

Please be rest assured that consistent with the law, we will only disclose the minimum amount of information which we deem necessary for the Purpose and that we will take all appropriate measures and safeguards to ensure the integrity and security of the Personal Data.

Measures and Safeguards
We shall keep and Process your Data in a secure manner. We will take all reasonable steps to ensure that such information is kept confidential. We will not sell, rent or trade your Personal Data. We endeavour, where applicable, to implement the legally mandated and/or appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations in order to prevent the unauthorised or unlawful processing of your Personal Data and the accidental loss or destruction of, or damage to, your Personal Data.

Data Transfer and Sharing
You will appreciate that the nature of our services are such that it may be necessary, where we consider it appropriate, for the purposes of data storage or Processing or providing any services or product on our behalf to you, to transfer your Personal Data to our affiliates and/or associated companies and/or third party service or product providers within or outside the country in which we are established, under conditions of confidentiality and similar levels of safeguards.

Impact Resulting from Failure to Supply and Consent to the Processing of Personal Data
It is obligatory for you to provide all of the categories of Personal Data which we request from you for the said Purpose. Failure to supply and consent to the Processing of the Personal Data in relation to the Purpose will;

  • Result in us being unable to provide you with information, notices, services and/or products requested;
  • Result in us/our selected authorised third parties not being able to send you information by email, telecommunication means (telephone calls and text messages) or via social media concerning related and unrelated services offered by us and our affiliated business partners which we consider will or may interest you.

Your Rights to Access and/or Correct Your Personal Data
You have rights to access and/or correct your Personal Data held by us. To do so, please click on the relevant links below to access and submit your request:

Alternatively, you may get in touch with us via:
Tel: +603 9543 9333/+6011 5638 4636
Email:customersvc@transpacc.com.my
Address: 15-1 & 17-1, Jalan Damai Raya 4, Taman Alam Damai, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia.



DASAR PRIVASI

Transpacc Property Management menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi data peribadi anda dengan mematuhi undang-undang di Malaysia. Jika terdapat apa-apa percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia dalam Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris harus diikuti.

Kami hanya akan mengumpul dan mengguna data peribadi anda tertakluk kepada undang-undang tempatan (termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) dan peraturan berkenaan dan maklumat peribadi anda di pangkalan data kami akan dilindungi dan tidak akan dikongsi atau didedahkan tanpa persetujuan anda.

Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi
Dengan ini kami memaklumkan bahawa kami telah atau akan mengumpul, merekod, memegang, menyimpan, mengguna, mendedah, dan/atau memproses (yang secara kolektif disebut sebagai "Proses") satu, atau semua kategori dan/atau jenis maklumat peribadi anda seperti berikut:

  • Data induk: nama, jantina, tarikh lahir, kewarganegaraan, status perkahwinan, kewarganegaraan, bangsa, asal etnik, kad pengenalan/maklumat pasport, kelayakan, pekerjaan, gambar atau gambar lain, dan rakaman suara;
  • Maklumat hubungan: alamat rumah, nombor telefon rumah dan nombor telefon bimbit, alamat e-mel, alamat kerja, nombor kerja;
  • Sebarang maklumat yang kami fikir perlu atau sesuai dari semasa ke semasa berkaitan dengan hubungan komersial anda dengan kami (dikenali secara kolektif sebagai "Data Peribadi").

Sejauh mana anda dengan sukarela mendedahkan kepada kami sebarang maklumat peribadi sama ada termasuk atau tidak dalam definisi Data Peribadi di atas, mengenai mana-mana individu, kami akan menganggap, tanpa pengesahan selanjutnya, bahawa anda telah memperoleh persetujuan individu tersebut untuk pendedahan itu juga, untuk Pemprosesan yang sama seperti tertera dalam dasar ini.

Sumber Maklumat
Data Peribadi anda telah dan/atau akan diperoleh dari sumber-sumber berikut, jika berkenaan, atau sumber-sumber lain yang mungkin kami anggap sesuai dari semasa ke semasa:

  • Maklumat yang diberikan atau dihantar oleh anda melalui, antara lain, dalam borang pendaftaran (termasuk tetapi tidak terhad kepada penghantaran melalui e-mel, faksimili, penyerahan manual, dalam talian), borang penjualan, halaman web dan lain-lain;
  • Maklumat yang boleh didapati atau diperolehi secara terbuka;
  • Komunikasi atau dokumen bertulis atau lisan lain yang dihantar kepada kami sebelum dan semasa pelaksanaan kontrak atau pra-kontrak kami dengan anda;
  • Melalui komunikasi lisan dan/atau tulisan anda dengan kami dan/atau ejen sah kami.

Oleh kerana ketepatan Data Peribadi anda sangat bergantung pada maklumat yang anda berikan kepada kami, harap maklumkan kami secepat mungkin jika ada pembetulan kepada Data Peribadi anda atau jika ada perubahan pada Data Peribadi anda.

Cara Kami Menggunakan Data Peribadi Anda
Kami mungkin menggunakan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut:

  • Untuk menentukan identiti dan latar belakang anda;
  • Untuk menguruskan perniagaan dan hubungan anda dengan kami dengan lebih baik;
  • Untuk menjawab pertanyaan dan aduan anda dan untuk menyelesaikan pertikaian secara umum;
  • Untuk mengemaskini, menggabungkan dan meningkatkan ketepatan rekod kami;
  • Untuk menyampaikan pemberitahuan, perkhidmatan atau produk kepada anda;
  • Untuk menghantar jemputan dan bahan promosi kepada anda;
  • Untuk tujuan penyelidikan, penanda aras, dan analisis statistik; dan/atau
  • Untuk tujuan lain yang diharuskan atau diizinkan oleh undang-undang, peraturan, panduan dan/atau pihak berkuasa yang relevan (dikenali secara kolektif sebagai "Tujuan").

Keselamatan dan Penyimpanan Data Peribadi Anda
Maklumat adalah aset kami dan oleh itu kami sangat mementingkan keselamatan data peribadi anda. Kami secara berkala akan mengkaji dan melaksanakan langkah-langkah keselamatan teknikal dan organisasi terkini semasa memproses data peribadi anda. Kakitangan kami dilatih untuk mengendalikan data peribadi dengan selamat dan dengan penuh hormat, jika tidak, mereka mungkin dikenakan tindakan tatatertib.

Kami mungkin menyimpan Data Peribadi dan data individu lain yang anda berikan kepada kami untuk jangka masa yang munasabah dan sesuai dengan keperluan komersial dan pada setiap masa akan menakluk kepada syarat undang-undang yang berkenaan.

Pendedahan
Data Peribadi yang diberikan kepada kami, secara amnya, akan dirahsiakan tetapi anda dengan ini memberikan persetujuan dan kebenaran kepada kami untuk memberi dan/atau mendedahkan data peribadi anda kepada pihak berikut:

  • Syarikat dan/atau organisasi berkenaan dengan Transpacc;
  • Syarikat dan/atau organisasi yang bertindak sebagai ejen dan/atau penasihat profesional kami;
  • Penasihat anda (termasuk tetapi tidak terhad kepada akauntan, juruaudit, peguam, penasihat kewangan atau penasihat profesional lain) di mana dibenarkan oleh anda;
  • Polis atau mana-mana pegawai awam yang menjalankan siasatan berkaitan dengan sebarang kesalahan termasuk kesalahan yang disyaki;
  • Mana-mana orang yang kami terpaksa atau diminta untuk melakukannya di bawah undang-undang atau sebagai tindak balas kepada arahan yang sah dari agensi yang berwibawa atau kerajaan;
  • Mengikut perintah mahkamah yang mempunyai bidang kuasa yang kompeten; dan/atau
  • Penyedia perkhidmatan kami yang dilantik berkaitan dengan program kesetiaan kami, untuk tujuan penyerahan penebusan hadiah dan perkhidmatan.

Yakinlah bahawa selaras dengan undang-undang, kami hanya akan mendedahkan maklumat minimum yang kami anggap perlu untuk Tujuan tersebut dan bahawa kami akan mengambil semua langkah yang sesuai untuk memastikan integriti dan keselamatan Data Peribadi anda.

Langkah dan Perlindungan
Kami akan menyimpan dan Memproses Data anda dengan cara yang selamat. Kami akan mengambil semua langkah yang wajar untuk memastikan bahawa maklumat tersebut dirahsiakan. Kami tidak akan menjual, menyewa atau memperdagangkan Data Peribadi anda. Kami berusaha, di mana berkenaan, untuk melaksanakan perlindungan dan prosedur pentadbiran dan keselamatan yang diamanatkan dan/atau sesuai dengan undang-undang dan peraturan berkenaan untuk mencegah pemprosesan Data Peribadi anda yang tidak sah, kehilangan atau kemusnahan yang tidak disengajakan, atau kerosakan pada, Data Peribadi anda.

Pemindahan dan Perkongsian Data
Oleh kerana sifat perkhidmatan kami, di mana kami menganggap sesuai, bagi tujuan penyimpanan data atau Pemprosesan atau menyediakan apa-apa perkhidmatan atau produk kami kepada anda, untuk memindahkan Data Peribadi anda ke sekutu kami dan/atau syarikat persekutuan dan/atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga di dalam atau di luar negara, di bawah syarat dan tahap perlindungan yang serupa.

Kesan Kegagalan untuk Membekalkan dan Menyetujui Pemprosesan Data Peribadi
Anda wajib menyediakan semua kategori Data Peribadi yang kami minta dari Anda untuk Tujuan tersebut. Kegagalan untuk memberi dan menyetujui Pemprosesan Data Peribadi berkaitan dengan Tujuan akan mengakibatkan;

  • Kami tidak dapat memberi anda maklumat, notis, perkhidmatan dan/atau produk yang diminta;
  • Kami dan/atau pihak ketiga yang sah tidak dapat menghantar maklumat kepada anda melalui e-mel, cara telekomunikasi (panggilan telefon dan mesej teks) atau melalui media sosial mengenai perkhidmatan yang berkaitan dan tidak berkaitan yang ditawarkan oleh kami dan rakan perniagaan gabungan kami yang kami telah pertimbangkan akan menarik minat anda.

Hak Anda untuk Mengakses dan/atau Memperbetulkan Data Peribadi Anda
Anda mempunyai hak untuk mengakses dan/atau membetulkan Data Peribadi anda yang dipegang oleh kami. Untuk berbuat demikian, sila klik pada pautan yang berkaitan di bawah untuk mengakses dan menghantar permintaan anda:

Anda juga boleh menghubungi kami melalui::
Tel: +603 9543 9333/+6011 5638 4636
E-mel:customersvc@transpacc.com.my
Alamat: 15-1 & 17-1, Jalan Damai Raya 4, Taman Alam Damai, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia.



OUR EXPERTS

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Lorem ipsum dolor sit amet, consec
tetuer adipis elit, aliquam eget nibh etlibura.

STEVE JOBS
Supervisor
Alex Cameron
Supervisor
Jack Peterson
Supervisor
Adam Lewis
Supervisor
Subscribe Our Weekly Newsletter